ΒΙΚΥ ΑΣΚΗΤΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα ενώ για 12 χρόνια έζησε στην Κέρκυρα ως φοιτήτρια και εργαζόμενη. Με δύο πτυχία (Αρχειονομίας-Βιβλιοθηκονομίας & Ιστορίας) και με δύο μεταπτυχιακά στον χώρο της πληροφορίας και του πολιτισμού (Διοίκηση και Οργάνωση Βιβλιοθηκών με Έμφαση στις Νέες Τεχνολογίες της Πληροφορίας & Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων).

Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, στην Ε’ Ενημερωτική Συνάντηση της Διεύθυνσης Λαϊκού Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού σε συνεργασία με το ελληνικό τμήμα ICOM και  στο Β’ Κυπρολογικό Σεμινάριο στο Σπίτι της Κύπρου.

Έχει εργαστεί σε επιφανειακές έρευνες και ανασκαφές, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας, στο Αρχείο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου της Κέρκυρας, το Λαογραφικό Μουσείο Μέσης Κέρκυρας και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στην Αθήνα. Έχει διδάξει στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε σπουδαστές ΙΕΚ και σε φοιτητές θερινών μαθημάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου. Εργάστηκε επίσης, στο τηλεοπτικό κανάλι «Τηλεκέρκυρα» και στην Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Κέρκυρας. Είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο Εκπαιδευτών του ΕΚΔΔ και πρόσφατα συμμετείχε σε Επιτροπή Υποστήριξης για τη μελέτη Φακέλων Σχεδιασμού Επιμορφωτικών Προγραμμάτων.

Το 2007 προσλήφθηκε στην ΤτΕ -ως εξειδικευμένο προσωπικό- και από τότε  υπηρετεί στην υπηρεσία Ιστορικού Αρχείου της Διεύθυνσης Διοικητικού. Σε αυτή την τετραετία έχει ασχοληθεί με την ταξινόμηση, τεκμηρίωση και επεξεργασία αρχείων, με αρχειακές έρευνες ιστορικο-οικονομικού περιεχομένου για την πλαισίωση εκθεμάτων του Μουσείου της ΤτΕ και την εξυπηρέτηση των ερευνητών.

Έχει επίσης, συμμετάσχει ενεργά σε διάφορες πολιτιστικές επιτροπές και επαγγελματικά σωματεία. Πιο συγκεκριμένα, έχει εκλεγεί μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ιστορικής – Λαογραφικής Εταιρείας Μέσης Κέρκυρας, Ταμίας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αρχειονόμων και Βιβλιοθηκονόμων Ελλάδας και μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του επιστημονικού περιοδικού του Ιονίου Πανεπιστημίου «Περί Ιστορίας».

Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με το τένις και το περπάτημα. Της αρέσουν επίσης, οι εκδρομές και το θέατρο. Υπήρξε εθελόντρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004 και έχει γραφτεί εθελόντρια στους Special Olympics της Αθήνας 2011.

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: