ΕΛΕΝΗ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

Πτυχιούχος του Τ.Ε.Ι. Γραφιστικής Αθήναςμε δύο μεταπτυχιακά στον χώρο των πολυμέσων (Οπτική Επικοινωνία UK & Ψηφιακές Μορφές Τέχνης Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας). Προσλήφθηκε στην ΤΕ το 1994 κι έχει υπηρετήσει στις διευθύνσεις Ταμείων, Ι.Ε.Τ.Α. και Διοικητικού (τμήμα επιμόρφωσης, τμήμα επικοινωνίας τύπου και δημοσίων σχέσεων και σήμερα τμήμα ιστορικού αρχείου μουσείου και συλλογών). Ασχολήθηκε μεταξύ άλλων με τον σχεδιασμό εντύπων, τα εικαστικά της ιστοσελίδας, την φωτογραφία και οι τελευταίες της δουλειές εκτίθενται στο νέο Μουσείο της Τράπεζας στην οδό Αμερικής (διαδραστικές εφαρμογές touch screen και βίντεο). Τώρα υπηρετεί στην υπηρεσία Ιστορικού Αρχείου – Διεύθυνση Διοικητικού.

Έχει επίσης διδάξει επεξεργασία εικόνας και σχεδιασμό πολυμέσων σε φοιτητές κι απόφοιτους γραφιστικών τμημάτων, σε σχολές και κολλέγια εξωτερικού.

Εκλέχθηκε πρώτη φορά στον ΣΕΠΤΕ στις τελευταίες εκλογές και έχει την θέση της εφόρου. Στην ΟΤΟΕ είναι 1η αναπληρωματική της προέδρου και εκπροσωπεί τον σύλλογό μας στις γραμματείες Ισότητας και Πολιτισμού.

Ασχολείται με το βίντεο και γράφει στο διαδίκτυο με κύριο ενδιαφέρον στα θέματα επικοινωνίας, τον άνθρωπο και τις σύγχρονες σχέσεις. Το γράψιμό της είναι αυτοσαρκαστικό, πολλές φορές κυνικό αλλά και με αρκετή δόση χιούμορ με μικτή τεχνική ποίησης-πεζογραφίας εμπλεγμένης με τη διάλεκτο της καθομιλουμένης, της σκέψης αλλά και του διαδικτύου.