Home > ΕΥΕΞΙΑ, ΥΓΕΙΑ > Ζυγαριές και καθρέφτες στα σκουπίδια

Ζυγαριές και καθρέφτες στα σκουπίδια

Καλημέρα συνάδελφοι,

Τρέχουν οι εξελίξεις και τα γεγονότα, τρέχει όμως κι ο χρόνος και κοντεύουμε να ξεχάσουμε τον εαυτό μας. Αυτός όμως δεν μας ξεχνάει και που και που μας χτυπάει την πόρτα κάποια αδιαθεσία, ένας πονοκέφαλος αλλά το χειρότερο… βάρεσε ταβάνι η ζυγαριά!

(Μισό λεπτό να πιούμε ένα τσίπουρο για τα χρόνια πολλά των πολλών εορτών σήμερα και συνεχίζουμε…)

Ποτά, γλυκά και ποιος πάει τώρα στα μαγαζιά να ψωνίσει… Έχουν δεν έχουν το νούμερό μας, δεν μας απασχολεί πια.

Είναι καλός χρόνος μέχρι τα Χριστούγεννα, λέει η κυρία που προσπαθεί να μας πουλήσει πακέτο διατροφής, για να χαθούν κάποια κιλά. Λες και θα φορέσουμε την τουαλέτα να πάμε στις δεξιώσεις. Η κατάσταση ευδοκιμεί μιζέρια αλλά και μερικά παραπάνω πιάτα και γλυκά. Να πάνε τα φαρμάκια κάτω…

Έλα μου ντε όμως που δεν πάνε άλλο πια. Που το ποτό μας ξινίζει τη γλώσσα και το κεφάλι βαραίνει τόσο, που το μαξιλάρι δεν το κρατάει. Η επιδερμίδα είναι θαμπή και η πλάτη έχει γείρει. Αν διαβάζεις αυτό το άρθρο, είσαι από τους υπόλοιπους που προς το παρόν δεν τρέχουν στα νοσοκομεία για εξετάσεις και πιθανές βαριές αρρώστιες.

Είναι καιρός να συμμορφωθούμε λίγο. Μαραμένοι δεν βοηθάμε, κι όχι μόνο σκοτωνόμαστε, αλλά και σκοτώνουμε όλοι μαζί την Ελλάδα. Η κατάσταση είναι χάλια, αλλά όσο την μοιρολογούμε, ακόμα χειρότερη θα γίνει. Αποφάσισε τι θέλεις.

Ας δούμε λοιπόν μερικές προτάσεις για καλή υγεία:
Ας σταματήσουμε την διακίνηση e-mail που σπέρνουν τον τρόμο και τον φόβο, αλλά κυρίως αυτά που υποθετικά θα μας διορθώσουν λέγοντας πόσο άχρηστοι είμαστε. Αποδεδειγμένα η τιμωρία/απόρριψη δεν είχε ποτέ αξιόλογα αποτελέσματα. Επίσης η ενημέρωση χρειάζεται να έχει κάποιο σκοπό, να προτείνει κάποιες πιθανές λύσεις.

Καλό είναι όταν μας έρχεται στο κουτί μας μια πληροφορία να αναρωτιόμαστε για τον αποστολέα της και τον σκοπό της. Η διακίνηση e-mail και η επισκεψιμότητα σε site και blog έχουν οικονομικά οφέλη μη σχετικά με το είδος της πληροφορίας που διακινούν. Facebook, google και λοιποί κολοσσοί, βασίζονται στο δικό σου κλικ, χωρίς να ενδιαφέρονται εάν πραγματικά εξυπηρετείται το δικό σου καλό. Το ίδιο φυσικά ισχύει για την τηλεόραση και τις εφημερίδες.

Δυστυχώς ο μπαμπάς σου και η μαμά σου έπαψε να έχει ρόλο προστατευτικό όταν έκλεισες τα 18. Τώρα χρειάζεται μόνος σου να κάνεις την διαλογή κι επιλογή.

Ότι είναι αυτό που σε στεναχωρεί ή ενοχλεί, εάν καταφέρεις να το δεις, θα καταλάβεις πως οφείλεται σε κάποιο φόβο που έχεις. (Μη βιαστείς να υποστηρίξεις το συναίσθημα της αδικίας και του θυμού, είναι σχεδόν πάντα μια εσκεμμένη επικάλυψη φόβου). Ο φόβος συνήθως είναι αποτέλεσμα ανασφάλειας. Φοβόμαστε για την αξία μας. Αυτή που ορίζει ίσως η οικονομία μας, η θέση που έχουμε στην κοινωνία, ο τρόπος που μας βλέπουν οι γύρω μας.

Στην πραγματικότητα η αξία μας καμία σχέση δεν έχει με αυτά.

Μεγάλη δουλειά και να το αναλύσουμε και να το καταλάβουμε αλλά και να το εμπεδώσουμε οπότε ας το πάμε δια της αφαιρετικής οδού. Αν φοβάσαι τι κάνεις; Αρρωσταίνεις. Αν αρρωστήσεις τι ρόλο έχει η αξία; Καμία. Άρα σύντομα κι ωραία δεν αξίζει να στεναχωριόμαστε για τίποτα. Θα πεις, ωραία μας τα λες. Αλλά πως γίνεται αυτό.

Πρώτα το παίρνουμε απόφαση, είναι το πρώτο βήμα. Δεύτερον χρειάζεται πάση θυσία σε αυτή τη φάση, να προσέξουμε το σώμα μας. Είναι πολύ εύκολο να καταλάβουμε πως αν δεν φάμε όλη μέρα και σαβουριάσουμε το βράδυ, δεν θα ξεκουραστούμε σωστά και θα ξυπνήσουμε άσχημα.

Άρα οπωσδήποτε μικρά γεύματα πολλές φορές την ημέρα. Για φάε όμως κρουασάν ζαμπόν τυρί με κρέμα γάλακτος και πίτσα αντί για τοστ ολικής με φρούτο το πρωί… Χάλια θα ξεκινήσει και χάλια θα συνεχίσει η ημέρα. Τα τσίπουρα θα σου φέρουν προσωρινή ζάλη αλλά μετά θα τρέχεις να βρεις ιατρικά όργανα για μετρήσεις. Είναι πλέον μεγάλη ανάγκη στην εποχή μας όπου η ατμόσφαιρα είναι τόσο επιβεβαρυμένη να κάνουμε τουλάχιστον αυτά τα βηματάκια τα οποία περνάνε και από το χέρι μας.

Όχι για να γίνουμε μοντέλα, ούτε για να φορέσουμε τουαλέτες. Αφήστε τους καθρέφτες και πετάξτε τις ζυγαριές. Το χρώμα της υγείας δεν μετριέται σε πόντους κι όταν κάποιος το παρατηρήσει, θα είναι σημαντικό να τον ευχαριστήσεις, αυτόν, αλλά πιο πολύ τον εαυτό σου.

Το πρωί ένας ραδιοσταθμός σχολίαζε το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός πήγε να κάνει γυμναστική στο Μεγάλη Βρετανία (από κάποιο twitter) και αναρωτιέμαι… Θέλει πολύ σκέψη για να καταλάβει κάποιος πως προφανώς έχει την καλύτερη ενημέρωση κι υποστήριξη και βάση αυτής γνωρίζει πως μισή ώρα γυμναστική θα φέρει ευεξία αλλά  κι αντοχή να αντέξεις ακόμα και…. Γυμναστική λοιπόν. Περπάτημα, ότι προτιμάς.

Στο ίντερνετ στα περισσότερα άρθρα θα βρείτε πληροφορίες που θα βοηθήσουν αλλά και πολλές ανακρίβειες. Όσο πιο πολύ ερευνάς ένα θέμα γίνεσαι πιο ικανός να επιλέγεις τι θα σε βοηθήσει εσένα. Το σημαντικότερο είναι να μην μας αναστέλλει η οποιαδήποτε αποτυχία και στο νου μας να έχουμε πάντα την προοπτική της επιτυχίας.

Κι αν δεν ακούγεται εφικτό αυτό ας το πάρεις πάλι με τη μέθοδο δια της αφαιρετικής οδού.

Δεν έχεις επιλογή. Θα ξεθωριάσεις και θα σε χάσουμε.

Φιλιά

Advertisements
Categories: ΕΥΕΞΙΑ, ΥΓΕΙΑ
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: