Home > Uncategorized > Αδικη πρωτοφανής – μονομερής ενέργεια – Ανυπόστατη περικοπή επιδόματος

Αδικη πρωτοφανής – μονομερής ενέργεια – Ανυπόστατη περικοπή επιδόματος

ΑΝAKOIΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, καταγγέλλει τη Διεύθυνση Διοικητικού, διότι με μία πρακτική που δεν αρμόζει σε Διοίκηση Κεντρικής Τράπεζας, προέβη στην περικοπή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, επιλεκτικά μόνον στους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Ιστορικού Αρχείου του Τμήματος Ιστορικού Αρχείου, Μουσείου και Συλλογών κατά παράβαση της Σ.Σ.Ε. έτους 1984 που έχει κυρωθεί με το Ν. 1483/84, ΦΕΚ 153/Α/8.10.1984.

Είναι πρώτη φορά από συστάσεως της Τραπέζης της Ελλάδος που η Διεύθυνση Διοικητικού προβαίνει σε τέτοια πρωτοφανή-μονομερή ενέργεια και περικόπτει επιλεκτικά επιδόματα που εχορηγούντο επί σειρά ετών. Κατάπληξη μας προκαλεί το γεγονός ότι το έγγραφο που εστάλη για να περικοπούν τα επιδόματα δεν αναφέρει τους λόγους περικοπής τους – απλά αναφέρει ότι δεν ισχύουν οι προϋποθέσεις για τις οποίες αυτά είχαν χορηγηθεί – σημειώνοντας δε πως ο χώρος «μαγικά» ήρθε στο ύψος του ισογείου(!) ενώ τα άνθη συνεχίζουν να ρίχνουν ρίζες 3 μέτρα πάνω απ τα κεφάλια των συναδέλφων στο χώρο της αυλής(!), σε μία προσπάθεια καθυπόταξης του φρονήματος και εκφοβισμού των συναδέλφων. Συγκεκριμένα οι συνάδελφοι της Υπηρεσίας Ιστορικού Αρχείου δικαίως έπαιρναν το ανωτέρω επίδομα διότι πληρούνται ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ προϋποθέσεις που αναφέρει ο Νόμος (δουλεύουν αναμφισβήτητα σε υπόγειο χώρο, η εργασία τους είναι ανθυγιεινή και έντονος θόρυβος που προέρχεται από το μηχανοστάσιο σου δίνει την αίσθηση ότι δουλεύεις σε αμπάρι πλοίου!)

Αλήθεια πως είναι δυνατόν εδώ και 30 και πλέον χρόνια η Τράπεζα να χορηγεί σε όλους τους υπαλλήλους της που εργάζονταν στο χώρο αυτό (πρώην Καταμέτρηση) επίδομα ανθυγιεινής εργασίας ποσοστού 12%, και εντελώς ξαφνικά απεφάσισε επιλεκτικά να το περικόψει από 1.12.2010 (σύμφωνα με έγγραφο) παραβιάζοντας τον Νόμο;

Συμπερασματικά η Διεύθυνση Διοικητικού με σκοπιμότητες και προσωπικές στοχεύσεις, δεν μπορεί να περικόπτει επιλεκτικά επιδόματα σε ανυπεράσπιστους συναδέλφους ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΗΣ ΤΑΞΗΣ! Επιπλέον η επιλεκτική περικοπή, προφανώς θα δημιουργήσει προβλήματα και θα αναγκαστεί η Τράπεζα να εφαρμόσει το Νόμο και να επαναξετάσει την επιδοματική της πολιτική σχετικά με το ανθυγιεινό επίδομα διότι το ποσοστό του επιδόματος είναι 12% +7ημέρες πρόσθετη άδεια και όχι 10% που λαμβάνουν ορισμένοι συνάδελφοι στο Ι.Ε.Τ.Α. και στο ΚΕΠΕΔΙΧ.

Επίσης η Τράπεζα οφείλει να επεκτείνει το ανωτέρω επίδομα σε όλους τους συναδέλφους του ΜΗΚΕΧΑ (όπως επίσης και στους συναδέλφους των Διευθύνσεων που πρόσφατα εγκαταστάθηκαν στους χώρους του ΜΗΚΕΧΑ) και όπου αλλού αυτό κριθεί αναγκαίο.

Αναρωτιόμαστε γιατί τάχα δεν περιέκοψε το επίδομα από όλους του υπαλλήλους του Τμήματος και επέλεξε τη συγκεκριμένη υπηρεσία, η οποία στελεχώνεται από υπαλλήλους ως επί το πλείστον νέους και χαμηλόμισθους;

Για ποιο λόγο αυτή η γενική πολεμική τακτική στην συγκεκριμένη υπηρεσία η οποία έχει προσφέρει τα μέγιστα τα τελευταία έτη, αλλά και συνεχίζει, αδιάλειπτα, μέσα αλλά και πέρα από τα πλαίσια των καθηκόντων της; (Προσφορά σε Μουσείο – δημιουργία προηγμένου Ιστορικού Αρχείου Τραπέζης, κλπ). Αυτές τις πρακτικές προτιμά η Κεντρική Τράπεζα; Αντί της επιβράβευσης στην Εργασία, παράνομη περικοπή επιδομάτων και επιλεκτική μείωση συνεργατών… όταν λειτουργεί τελείως αντίστροφα με τις υπόλοιπες υπηρεσίες του ιδίου τμήματος;

Καλείται ο κ. Διοικητής να ερευνήσει το θέμα και να καλέσει την ειδική Επιτροπή που ορίζεται από τον ανωτέρω Νόμο, η οποία αποτελείται από έναν εκπρόσωπο Τραπεζών, έναν της Ο.Τ.Ο.Ε. και έναν γιατρό του Υπουργείου Εργασίας που θα διαπιστώνει την ανθυγιεινότητα των χώρων, της εργασίας και των θορύβων και να αποφανθεί στο σύνολο του προσωπικού και όχι επιλεκτικά μόνον σε μία υπηρεσία, πρακτική που θυμίζει άλλες εποχές και χώρες που κυβερνώνται από αυταρχικά καθεστώτα.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕ

Advertisements
Categories: Uncategorized
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: