Home > ΑΔΙΚΙΑ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΣΕΠΤΕ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ > Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΟ 14 Αθήνα 9/11/2010

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Ο Σύλλογός μας σταθερός στις θέσεις του και όπως ήδη έχει ανακοινώσει δεν θα επιτρέψει να γίνει καμμία περικοπή του μισθού μας. Μετά τις συνεχείς και επαναλαμβανόμενες αρνήσεις του Διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος να μας χορηγήσει την ανωτέρω προκαταβολή, εξαναγκαστήκαμε να απευθυνθούμε σε πρώτη φάση στην Επιθεώρηση Εργασίας προκειμένου να προστατέψουμε την περικοπή του μισθού μας.

Ο Επιθεωρητής Εργασίας αφού άκουσε τα επιχειρήματα της Τράπεζας η οποία ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι η περικοπή αυτή αποφασίστηκε κυρίως για λόγους οικονομικούς απεφάνθη ως εξής:

«λαμβάνοντας υπόψη τη μακρόχρονη συστηματική χορήγηση της συγκεκριμένης παροχής, καθώς και το γεγονός ότι το ποσό της συγκεκριμένης παροχής επιστρέφεται εντός δωδεκαμήνου, έχει την άποψη ότι θα πρέπει να καταβληθεί και εφέτος. Κάνει σύσταση στην Τράπεζα της Ελλάδος να χορηγήσει κανονικά τη συγκεκριμένη παροχή».

Εμμείναμε στο αδικαιολόγητο της συγκεκριμένης περικοπής, η οποία αποτελεί μηδαμινό ποσοστό σε σχέση με τον προϋπολογισμό της Τράπεζας. Επίσης όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι της Τράπεζας, χορηγείται ανελλιπώς από το έτος 1979 και περιεκόπη τα έτη 1992 και 1993 από τον τότε Υποδιοικητή κ. Προβόπουλο και νυν Διοικητή της ΤτΕ. Τυχαίο;… Δεν νομίζουμε………

Επιπρόσθετα, ενώπιον του Επιθεωρητή Εργασίας, οι εκπρόσωποι της Τράπεζας δήλωσαν ότι υπάρχει μία πολιτική περιορισμού των δαπανών (μείωση του προσωπικού- περισσότερες αποχωρήσεις από προσλήψεις – περιορισμός προμηθειών, υλικών…) καθώς επίσης υπάρχει υποχρέωση της Τράπεζας της Ελλάδος προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να παρουσιάσει οικονομική εικόνα (μνημόνιο;)

Η Διοίκηση, εντελώς αδικαιολόγητα και απροειδοποίητα και αδιαφορώντας για τους συναδέλφους που έχουν βασιστεί στην παροχή αυτή ως μέρος του μισθού τους, (ο οποίος λόγω δανείων έχει φτάσει 500-600 ευρώ) για τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες (δίδακτρα για μεταπτυχιακές σπουδές που δεν επιδοτεί η Τράπεζα, φροντιστήρια ξένων γλωσσών των ιδίων και των τέκνων τους, βιβλία και σχολικά εγχειρίδια, δίδακτρα, απόκτηση βασικών γνώσεων σε υπολογιστές) και άλλες άκρως απαραίτητες για την εποχή μας εκπαιδευτικές υπηρεσίες, απεφάσισε να μην την χορηγήσει με αποτέλεσμα τώρα να κωλύονται σε μέγιστο βαθμό.

Προφανώς, όπως τονίσαμε στην Ανακοίνωσή μας Νο 10 και όπως φάνηκε από τα επιχειρήματα των εκπροσώπων της Τράπεζας μπροστά στον Επιθεωρητή Εργασίας, οι υψηλόβαθμοι υπηρεσιακοί παράγοντες που εισηγούνται αυτές τις περικοπές βλέπουν μόνον τις αποδοχές τους και όχι τις καθαρές μειωμένες αποδοχές των υπαλλήλων που μετά δυσκολίας ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις. Βεβαίως οι εκπρόσωποι του Συλλόγου μας τόνισαν ότι τα μηνύματα των απλών συναδέλφων απευθύνονται στους Συλλόγους και όχι στη Διοίκηση.

Ο Επιθεωρητής Εργασίας μετά από τα επιχειρήματα της Τράπεζας έκανε σύσταση εις διπλούν για τη χορήγηση της συγκεκριμένης παροχής.

Μετά τα ανωτέρω, πιστεύουμε ότι ο κ. Διοικητής θα εγκρίνει τη χορήγηση της συγκεκριμένης παροχής, αφού οι όροι λήψης της συνιστούν μία παροχή ήθους και η απόδοσή της περιποιεί τιμή στον εργοδότη.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕ

 

 

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: