Home > ΑΠΟΨΗ > Ο ΣΕΠΤΕ στη FREE SUNDAY, Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Ο ΣΕΠΤΕ στη FREE SUNDAY, Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ FREE SUNDAY

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΤΤΕ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ “F.S.” (επιλέξτε τη σύνδεση για να δείτε το άρθρο στη “F.S.”)

Aξιότιμοι κύριοι,

Διαβάσαμε το δημοσίευμα της εφημερίδας σας (free sunday 7.11.2010) που μιλάει για εξαιρετικά προνόμια των υπαλλήλων της Τραπέζης Ελλάδος. Οφείλουμε να απαντήσουμε στην ατυχή αυτή εκτίμηση απορώντας πως και για ποιο λόγο βγήκαν αυτά τα αναληθή συμπεράσματα. Πιστεύουμε ωστόσο πως η εφημερίδα σας ως ελεύθερη θα δημοσιεύσει και την άλλη όψη έτσι ώστε, έως ένα σημείο, να διορθωθεί η λανθασμένη αντίληψη που έχει δημιουργηθεί.

Δεν είναι πιθανόν γνωστό και θεωρούμε το συμβάν ως ευκαιρία για να σας γνωστοποιήσουμε πως στην Τράπεζα της Ελλάδος υπάρχουν χαμηλόμισθοι που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν ούτε στις βασικές τους ανάγκες.

Οι νεοπροσληφθέντες έχουν μικτό μισθό 800 – 1100 ευρώ το πολύ (πρόκειται  για υπαλλήλους με μεταπτυχιακούς τίτλους και διδακτορικά) και εαν υπολογίσει κανείς και τις τεράστιες κρατήσεις που μας γίνονται από τα ασφαλιστικά μας Ταμεία, το μηνιάτικο δεν φθάνει ούτε για τα βασικά! ‘Επειτα οι περισσότεροι υπάλληλοι είναι ΧΡΕΩΜΕΝΟΙ με δάνεια  με αποτέλεσμα το δεκαπενθήμερό τους να μην φτάνει ούτε τη Δ.Ε.Η να πληρώσουν. Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι υπάρχουν συνάδελφοι που λαμβάνουν 200 και 300 ευρώ δεκαπενθήμερο. ‘Οπως αντιλαμβάνεστε εαν αρχίσουν οι περικοπές, ακόμα περισσότεροι από μας θα αναγκαστούμε να αναζητήσουμε μια δεύτερη δουλειά.

Η αναφορά σας στις μέσες ετήσιες ονομαστικές αποδοχές ανά εργαζόμενο δεν συνάδει με την πραγματικότητα, διότι αυτές εμφανίζονται αυξημένες λόγω των υψηλών αμοιβών των Διευθυντών και της Διοίκησης αλλά και της συνεχούς  πρόσληψης συμβούλων με παχυλές αμοιβές!

Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι οι κρατήσεις υπερ των ασφαλιστικών ταμείων, φόρου εισοδήματος κλπ στον μέσο τραπεζοελλαδίτη ξεπερνούν το 50% του μισθού του. ‘Ηδη τέτοιο υψηλότατο ποσοστό κρατήσεων δεν έχει κανείς στο Δημόσιο ή στον Ιδιωτικό Τομέα αλλά ούτε και στις ΔΕΚΟ.

Τα προνόμια τα οποία αναφέρετε ότι έχουμε, τα πληρώνουμε και με το παραπάνω. Οι συνταξιούχοι μας  έχουν πληρώσει τεράστια ποσά στα Ταμεία για να λαμβάνουν αξιοπρεπείς συντάξεις. Επιπρόσθετα σας επισημαίνουμε ότι οι συνταξιούχοι της Τραπέζης της Ελλάδος δεν είναι δυνατόν να συγκριθούν με άλλους συνταξιούχους που έχουν πληρώσει ελάχιστες εισφορές (ή και καθόλου εισφορές!) σε σχέση με τους συνταξιούχους της ΤτΕ.

Εαν το κράτος και οι υπέρμαχοι του μνημονίου επιθυμούν την μείωση των συντάξεών μας, τους καλούμε να μας επιστρέψουν τις εισφορές που τόσα χρόνια πληρώνουμε από το πενιχρό εισόδημά μας και μετά να προβούν σε μειώσεις!

‘Οσον αφορά τα επιδόματα, χρειάζεται να γνωρίζετε ότι το 80% των 55 επιδομάτων που αναφέρεστε είναι ανενεργά, διότι η Τράπεζα δεν προσλαμβάνει πλέον μόνιμους εργάτες και καθαρίστριες, που ελάμβαναν κάποια από αυτά τα επιδόματα. Επίσης δεν έχουν όλοι οι υπάλληλοι θέσεις ευθύνης και ούτε λαμβάνουν όλοι οι υπάλληλοι τα τόσα επιδόματα.

‘Οσον αφορά το επίδομα Κεντρικής Τράπεζας καλό είναι να σκεφτείτε τα παρακάτω:
Προσφάτως προήχθησαν 100 μόνο συνάδελφοι από τους 700 που κρίνονταν στο βαθμό του Εντεταλμένου Τμηματάρχη, ενώ υπήρχαν αξιολογότατοι συνάδελφοι μεταξύ των υπολοίπων 600 που δεν προήχθησαν και στην ουσία τέθησαν στο περιθώριο. Επι πλέον όποιος υπάλληλος δεν έχει το βαθμό του Εντεταλμένου Τμηματάρχη παραγκωνίζεται και δεν έχει τις ίδιες ευκαιρίες για ανάληψη μεγαλύτερης θέσης ευθύνης. Απόδειξη αποτελούν οι τελευταίες εσωτερικές προκηρύξεις της Τράπεζας για κάλυψη θέσεων.

Επισημαίνεται ότι αυτοί οι συνάδελφοι που τέθησαν στο περιθώριο, εάν δούλευαν σε εμπορική Τράπεζα, θα ήταν τουλάχιστον Υποδιευθυντές ή Διευθυντές σε κατάστημα.

Το επίδομα Κεντρικής Τράπεζας που χορηγήθηκε λοιπόν και γι’αυτό το λόγο  δεν είναι τίποτα μπροστά σ΄αυτή την απαξίωση που υπέστησαν από την Τράπεζα!

Στο εν λόγω δημοσίευμά σας αντί να αναρωτιέστε γιατί ο ένας εργαζόμενος αμείβεται περισσότερο από τον άλλο, μήπως είναι καλύτερο να προτείνετε τρόπους να πάρουν από τους κλέφτες τη λεία τους και να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες και αυτοί που τόσα χρόνια ξενδιάντροπα φοροδιαφεύγουν;

Μήπως το δημοσίευμα στόχο έχει τις περικοπές που θα ακολουθήσουν στον Ιδιωτικό Τομέα;

Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε. ‘Οχι για «ιδιοτελείς» λόγους που πολλοί θα θελήσουν να μας προσάψουν με σκοπό να μας οδηγήσουν στην αδράνεια, αλλά γιατίέχουμε ευθύνη απέναντι στην ελληνική κοινωνία, στους υπόλοιπους εργαζόμενους και συνταξιούχους που στοχεύουν κάποιοι αμέσως μετά τη δική μας πτώση.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως δημοσιεύσετε την απάντηση των εργαζομένων στην εφημερίδα σας γιατί δεν επιθυμούμε να συναινέσουμε στον βίαιο ακρωτηριασμό των δικαιωμάτων που επιχειρείται με την διαπόμπευση των εργαζομένων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΠΤΕ
10.11.2010

 

Advertisements
Categories: ΑΠΟΨΗ
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: