ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Ο Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού Υπαλλήλων Τραπέζης Ελλάδος είναι η συνδικαλιστική και νομική έκφραση του επιστημονικού Προσωπικού της. Ιδρύθηκε το 1976, σε μια περίοδο οξυμένων προβλημάτων. Κάθε εργαζόμενος γίνεται μέλος του Συλλόγου με την θέλησή του κατά την πρόσληψή του στην Τράπεζα, ή όποια άλλη στιγμή το επιθυμεί.

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε με τον τίτλο “Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού Τραπέζης Ελλάδος” από μια ομάδα ιδιαίτερα “θαρραλέων” συναδέλφων. Η εποχή δεν ανεχόταν εύκολα τέτοια εγχειρήματα, γιατί οι άλλοι Σύλλογοι αντέδρασαν αρνητικά στην ύπαρξη των Συλλόγων Επιστημονικού Προσωπικού παρά το ότι το Σύνταγμα και οι Νόμοι του Κράτους το επιτρέπουν.

Παρ’ όλα αυτά ο Σύλλογος στάθηκε στα πόδια του, αγαπήθηκε από τους συναδέλφους διότι απετέλεσε τη ελπίδα τους για βελτίωση του επιπέδου του Επιστημονικού Προσωπικού. Όπως κάθε κοινωνία επιδιώκει να δημιουργήσει ειλικρινείς σχέσεις μεταξύ των μελών της έτσι και στη μικροκοινωνία του εργασιακού μας χώρου όπου και διανύουμε ένα σημαντικό μέρος της ζωής μας, πρέπει να καλλιεργήσουμε τις καλλίτερες δυνατές σχέσεις με τους συναδέλφους μας για το καλό όλων μα και του ιδρύματος στο οποίο εργαζόμαστε. Αν πράγματι στόχος μας είναι μία καλλίτερη κοινωνία όπου θα τείνουν να εξαλειφθούν οι αντιθέσεις ανάμεσα στα μέλη της, θα πρέπει να προβάλουμε και να αντιμετωπίσουμε, με ισχυρά επιχειρήματα και συνεπή συνδικαλιστική πολιτική, τα προβλήματα όλου του επιστημονικού προσωπικού. Πρέπει όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε ότι εκτός από επιστήμονες, είμαστε τραπεζοϋπάλληλοι και εργαζόμενοι και πρέπει να αξιοποιήσουμε τις γνώσεις , που επένδυσε σε μας η πολιτεία προς όφελος όχι μόνο δικό μας και των οικογενειών μας αλλά και των συναδέλφων και της κοινωνίας γενικότερα.

Ακολούθησε η ομαδική ασφάλιση για εφάπαξ αποζημίωση με το Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης των μελών. Μέχρι σήμερα ο Σύλλογος επενδύει τα 5/9 της συνδικαλιστικής συνδρομής των μελών του στο λογαριασμό επικουρικής αποζημίωσης (ΛΕΑ ΣΕΠΤΕ) ο οποίος έχει ικανοποιητικές αποδόσεις.(σήμερα 5%).

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΟΡΓΑΝΟ

ΣΤΟΧΟΙ

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

ΟΡΓΑΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ